Mi a Samento?

A Samento kapszula a Macskakarom (Cat's Claw, Uncaria Tomentosa, Una De Gato) néven ismert, a bennszülött perui indiánok által évszázadok óta használt gyógynövénynek igen ritka, TOA mentes formáját tartalmazza.

Milyen fajtái léteznek a Macskakaromnak?
A Macskakarom gyógynövény összetételét vizsgáló számos publikáció a növényben található nagyszámú fitonutrienscsoport egyikét, az oxindol alkaloidákat helyezte előtérbe. Tanulmányok alapján arra lehet következtetni, hogy a természetben a Macskakarom két kémiai típusa fordul elő. Az egyik típus pentaciklikus oxindol alkaloidát (POA) tartalmaz, míg a másik típus POA és tetraciklikus oxindol alkaloidát (TOA) is tartalmaz együttesen. A POA a celluláris immunrendszerre (szervezet védekező rendszerére), míg a TOA a központi idegrendszerre van hatással.

Miben más a Samento?
A legújabb kutatások igazolták, hogy a TOA antagonisztikus (ellentétes) hatást fejt ki a POA muködésére. Magyarországon forgalomba lévő Macskakarom termékektől eltérően a Samento nem tartalmazza ezen kémiai antagonisták csoportját, mely gátolja az alapvető hatást, az immunstimulációt (immunrendszer erősítését), vagyis a POA hatását.

Mi a lényege a Samento hatásának ?
A Macskakarom növény akár 80% TOA-t is tartalmazhat. Ausztriában végzett tanulmányok szerint már 0,1% mennyiségu TOA akár 30%-os csökkenést okozhat a POA által biztosított immunhatásban.
A Samento nem tartalmaz TOA-t, így a POA hatását semmi nem gátolja, ezért alacsonyabb dózisban is hatásosabb a hagyományos (TOA tartalmú) Macskakarom termékeknél.

Kapható-e más TOA mentes Macskakarom készítmény?
Európában jelenleg egy TOA mentes termék kapható a Samento-n kívül, mely Saventaro vagy Krallendorn néven ismert. Ezek a termékek Ausztriában és Németországban receptköteles gyógyszerként vannak forgalomban.

Mi a Samento hatóanyaga?
A Samento - ellentétben pl. a Saventaro-val - nem a Macskakarom növény kivonata, hanem a növény kérgének őrleménye minimum 1.5% POA tartalommal, megőrizve ezzel a növény több, mint 50 ismert fitonutrient értékét.
A hazai piacon a Samento kapszula két erősségben került forgalomba: 40mg illetve 200 mg hatóanyag-tartalommal.

Mikor ajánlott a Samento alkalmazása?
Krónikus mozgásszervi megbetegedések (izületi gyulladások, reuma, stb.) tüneteinek csökkentésére önmagában illetve a gyógyszeres kezelés kiegészítésére.
A szervezet védekező képességének fokozására (immunrendszer erősítés) meghuléses megbetegedések, influenzás fertőzések megelőzésére, illetve kiegészítő kezelésére.| Nature's Edge |Q-Gel | Samento | Online rendelés |

Interhealth Slovakia s.r.o.
interhealth